8 Veckor kvar till BF

I Lördags så köre jag och Emil pappa till Borås, vid 10 tiden. Sen åkte vi hem och myste lite, och sen gick vi o la oss, jag var skittrött, och Emil med. Ställde klockan på halv 2 och när den ringde var de bara så fint o ta på sig och åka in till Borås för att hämta pappa och hans kompis och köra hem dom.
När jag åkte hem sen så krånglade bommarna till järnvägen i Kinna. Stod där 15-20 min, och folk bakom kom o fråga mig vad som hände, och hur fan ska jag veta svara jag. Var skittrött och ville bara komma hem. Jag var hemma igen vid kvart över 3, och så däcka jag i sängen Jämte min älskling.

Söndagen åkte vi till Ullared för att inhandla lite behövande saker till bebisen. Köpte lite sockar, tvättlappar, och sådant som är bra att ha sen när hon kommer. Letade även efter ett bärsele och en babysitter. Men hittade inget som var fint. Så babysittern ska vi handla i helgen på barnvagnscentralen och bärselet har vi skiat efter, Blev en Babybjörn senergy eller va den heter., Den är iaf bra för min rygg, och så är den fin med. :) Vi fick bärselet av snälla svärmor! :) Hon är så snäll hon! 
På ullared köpte jag även en tröja som min mage får plats i. Det varpå tiden, är trött på att trycka i magen i små tröjor så det ser ut som att dom spricer när som. Så det fick bli en tröja till mig. Gick runt på mammaavdelningen, damavdelningen och stora storlekaravdelninge, men hittade inget som var bra att jobba i, så gick till herr och hittade en tröja! Billig var den med, bara 99 kr! :D 

Igår jobbade jag 12-18, Det är skönt att ha något att göra på dagarna! Ska jobba hela februari ut om de funkar, sen ska jag vara hemma en månad innan bebis kommer. Idag är de bara 8 veckor kvar tills hon kommer. Allt är snart fixat och inköpt, så allt känns under kontroll. Ska bli så mysigt att ha en till här hemma och tänka på. Det är skönt att hon är beräknad runt påsk, för då kan Emil vara hemma med oss i 3 veckor istället för 2. :)

Nu så ska ja upp o ta på mig och sen vet jag inte vad jag ska göra till klockan 11, då jag ska bege mig till jobbet. Men jag hittar nog på något.

Underligt....

Hej!
En liten fåga har jag, hur satan har djuren låtit oss sova till halv 12? Det har nog aldrig hänt tidigare. Fick ju som vanligt gå upp vid 5 tiden och ge dom frukost,. för dom för ett jädra liv utanför dörren så man aknar ju. Sen brukar dom börja igen när Selma vill ut vid 10 tiden, Men idag så vaknade vi av oss själva! Det var snällt tycker jag !

Igår så slutade jag 6, åkte hem till mamma och hämtade ketchup, jag o mamma gick tidigare innan jag började jobba. Sen när jag kom hem var klockan 7 och så hade snälla Karin köpt smörgåstårta till oss, så jag åt de. Sen tittade vi på Davinchikoden eller hur de stavas. Den var sluta klockan 11. Sen gick vi o la oss efter de. Jag har faktiskt aldrig sätt den filmen, så de var spännande, Emil har sätt den förut men han tyckte att det var en film man kunde se på hur många gånger som helst.

Nu ska vi äta frukost, Sen ska vi nog städa lite. I kväll ska vi skjutsa pappa och hans kompis fram o tbx till Borås, för han ska ut en sväng :D
Puss o kram

Bus

Hej svej på er denna kalla vinterkväll.
På tal om de tycker jag det är skönt att de blivit lite snö, jag gillar snö, det är fint o titta på, och så härligt att vara ute och promenera i!
När jag kom hem från jobbet idag så åt vi kebabrulle och drack cola. Sen gick vi ut på en uppfriskande promenad, och Emil kasta masssa snö på mig :P hihi. Busungar var vi allt =)
I morgon så ska jag upp tidigt för jag ska till mamma innan jobbet och ut och gå en sväng innan jag börjar. Ketchup följer givetvis med, så lämnar jag han hos mamma medans jag jobbar så han får busa med mammas hundar, de tycker han är kul!
Kom o tänka på att jag inte visat lilla Ebbisbebbis från när vi gjorde vårat 3D ultaljud. Här är en bild iaf :)
Pusss o kram
Så häftigt tycker jag, det ser ut som hon vinkar :D

Tidig morgon!

Gick upp tidigt idag. Innan Emil till och med! Det händer typ aldrig. Han går ju upp 5 varje morgon! Men idag var han lite senare än vanligt så han gick upp kvart över. Jag skulle ändå upp vid 7 så jag tänkte att jag lika väl kunde gå upp vid 5 tiden... Vaktmästaren ska komma idag och fixa vårat fönster uppe på toan. Vi märkte hä'r om dagen att de börjat mögla där. Så han ska fixa de. Men han skulle komma klockan 7, och nu är klockan 10 över o han har inte kommit än. hihi! Tror jag ska gå o lägga mig efter han varit här. Jag är dödstrött. Men har ätit frukost och så nu iaf, och myst med Ketchup!
Igår skulle jag ringt pappa och frågat var våran färg tagit vägen till Ebbisbebbis rum. Men när han svarae så var han jättegrinig så jag sket i de och sa att jag hade pengar till han ist. Tänte han skulle bli lite gladare då, men de blev han inte de heller :P Knepig pappa jag har...
Selma, våran lilla katt är nog den mest rastlösa katten i hela stan! Hon sitter på bordet och pöttar ner saker. Så tar Ketchup dom! Blir ju gaalen!
Ahja, nu kom den där vaktmästaren iaf.
Hej så länge!

Jobb

Nu har jag jobbat två dagar och har bestämt att jag ska jobba hela februari ut om de funkar! :) jobbar lite färre timmar då. Jobbar 12-18 måndag-onsdag och 12-19 torsdag och fredag.
Skönt att inte behöva jobba fulla timmar nu de sista.
Det var skönt att komma tbx till jobbet och ha lite att göra :)

I morse låg ketchup och sov såhär i sin lilla myshörnA ;)


Lyckat på P3 guld ;)

Igår var vi ju på P3 guld. Vi åkte rätt tidigt hemifrån eftersom det var snökaos typ... Åkte vid 4, tankade bilen och åkte och tog ut pengar och åkte och åt lite på frölich :) sen åkte vi sakta in till Göteborg, 156:an var inte ens plogad, så dålig stil, klockan var ju ändå typ halv 5... Så det var världens kö typ för den första bilen körde typ 40. Sen när vi äntligen kom ut på 40:an så gick de inte mycket snabbare, den var inte plogad den heller... Den var inte plogad fram till Landvetter, men sen var den plogad men snorhal... Väl framme gick vi till gothia hotell och tog en öl till Emil och en cola till mig :)
I baren såg vi en kille som jag tyckte hade jätte ful mustasch, så jag sa de till Emil. Senare under kvällen fick han pris på P3 guld, han var med i syket, ett band ;) hihi...

Sen gick vi mot lisebergshallen för att komma in, det var världens kö, vi gick snällt och ställde oss sist, tog ca 10 min bara att komma in.. :) tog betydligt mycket längre tid i garderoben ;) men sen satte vi oss på plats och så bara väntade. Dom började lite innan 8 och berättade lite om hur de skulle gå till med kamerorna och så! ;) fick även sjunga lite allsång innan som vi skulle sjunga senare under kvällen ;)
Sen när de börja så var de bra drag i publiken, allt var jätte roligt och det var bra artister :) hela kvällen var helt underbar !!?

På bilderna ser ni mig innan vi åkte, Emil på gothia, mitt sår p magen jag fick igår när jag råka gå in med magen i en byrå ;) och jag och Emil som fjantar oss när vi ska borsta tänderna ;)


Snö!

Som alla redan märkt så snöar det. Lite otuer att det är just idag de snöar och inte i morgon eller så, ör vi ska ju åka till gbg idag. Det får nog bli Emils bil som får rulla till storstaden då han har så mycket bättre däck än mina. Stackars min lilla bil får vara hemma.
Var med om en skräckupplevelse innan när vi lämnat Ketchup, skulle svänga upp vid bron i rydal som man kommer hem tilll oss över, Efter bron går de bara rakt fram, mot en jävla stolpe, höll på att skita ner mig, inte för att jag blev rädd, utan för att mina extraljus eller mina devileyse skulle gå kabrak. Men vi missa stolpen precis. Jag skratta så jag grät! S¨å min bil får som sagt vara hemma, skulle köpt nya däck till den, men får bli  nästa vinter. Jag och Emil år byta bil om de är jättehalt någon dag...
Nu har jag precis duschat, så nu ska jag ta och äta en frukt tänkte jag, sen upp och börja göra iordning mig inför kvällen, vi ska åak rätt tidigt med tanke på vädret. Det börjar vid 20 tiden, men instläppet stänger en halvtimma innan då det är direktsänt i SVT. Så vi ska äta lite innan och så med.
Puss o kram

P3 Guld!

Inatt har jag sovit som en princessa. Drömt om hur min mage bara livit större oh större, kom inte ut ur sängen tillslut, så det var skönt och vakna och känna att man kunde komma ur sängen. Det tråkiga är att om jag ska ur sängen måste jag rulla ur, annars kommer jag ingen vart ;) De är även jobbigt att ta på sig skor och sockar på fötterna. Det kan ta flera minuter om inte Emil hjälper mig, och han är ju oftast på jobbet så det är något man får klara själv. Flera stycken säger att jag är väldigt stor för att bara vara i vecka 30. Men när vi var och gjorde 3D ultraljudet mätte hon min bebis och uppskattade henne till 1200 g, lite över medel. Jag hoppas verkligen inte att hon är en jätteklump när hon kommer ut, just för att jag har fått för mig att det gör ondare o föda en jättebebis än en liten. Men de vet jag ju inte.Och bara hon kommer hel och frisk så är vi nöjda.! Nu väger jag hur mycket som helst vägen 82 kg nu, vilket jag aldrig har varit i närheten av förute, jag har ju inte ens vägt över 70 kg förut. I början av min graviditet vägde jag 65 kg ca. Så jag har gjort en rejäl viktökning. Stackars mina små fossingar som ska bära upp hela min kropp, inte konstigt att dom håller på att brinna upp varje kväll....

Nu sitter jag med en kopp te och har nyss ätit två äpplen och en risifrutti. Väntar på att Emil ska vakna, jag har nog aldrig varit uppe före han innan, det har nog aldrig hänt förut. Men han har haft en jobbig vecka så han kan behöva sova lite. När han vaknar ska vi göra philadelphia mackor, Världens godaste mackor! Först rostar man bröd. Lägger på philadelphiaost i tjockt lager, tomat, lök och källarrökt skinka, sen äter man! :D Det finns inget godare än dom mackorna, Så nu väntar jag bara på att han ska vakna!

Sen ska vi åka och lämna Ketchup hos mamma, han ska sova där inatt för ikväll ska i på P3 guld galan och mysa!
Vi hade beställt dessa biljetter för länge sedan och vi beställde sittplats, eftersom jag är gravid och folk knuffas och mina ben knappast orkar stå så länge så valde vi att vi skulle ha sittplats. När vi skulle skriva ut biljetterna hade vi helt plötsligt fått ståplats, både jag och Emil var helt säkra på att vi beställt sittplats. Emils mamma ringer till ticnet och säger att de blivit fel, men dom kan inte göra något eftersom att det är fullbokat. Då blev både jag och Emil sura så vi sa att vi skulle skita i att gå istället. Men sen så fixade Emils mamma så att vi fick sittplats istället, hon ringde ett företag som hade sittplatsbiljetter och bytte dom mot våra. Tack snälla karin för de! 
Så idag ska vi lyssna på bra musik och bara vara med varandra! 

Men först måste jag nog städa, för de har jag velat göra sen igår, men jag fastnade vid datorn, och de är riktigt snuskigt här inne på golven. Vi städar jätteofta tycker jag men ändå blir de lika sketet, tror våran kärla lilla hund bidrar till de lite...
Ingen som är intresserad av att köpa min brors maxade D-ponny som är bild på nedan? 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=572692

Inhandlat nästan allt

I går var jag och svärmor först och lämna Emils bil på mekonomen, köpte sedan baguetter och åkte hem till Karin och mölade i oss dom! Sen åkte vi till mamma för att lämna av ketchup. Sen såg vi att pappa var hemma så vi åkte till han för att flirta lite! Och vi lyckades, han sa ja till bröllopet!!

Sen åkte vi upp till Borås. Käkade lunch på tant grön, köpte massa saker till Ebba. Det blev en spjälsäng, madrass, bäddmadrass, blöj hink, 3 bodys, en mössa och en namnskylt! Jag är så nöjd med sakerna vi köpte!

Idag hämtade Karin mig och vi åkte till mekonomen för att hämta bilen. Sen åkte vi och handlade saker till tacos sen hem. Jag ringde prästen och boka tid i kyrkan för dop o bröllop ;) datumet ska jag hålla hemligt ett tag ;) hihi Karin har även bokat festlokal idag med till oss, så nu är de gjort oxå :) nu ska här bara födas barn så är allt klart ;)

Nu är de bara små saker kvar att handla sen har vi allt till våran lilla tösabit :)


Uppe med tuppen

Idag kan man säga att jag är uppe med tuppen! Emil åkte till jobbet för ca 40 min sen, jag la mig i sägen efter jag varit uppe på min morgonpink. Kunde inte somna om så jag tänkte att varför ska jag sova för när jag ändå ska upp om en timme.?
Ska lämna in Saaben på Mekonomen, för det är världens största stenskott i den som jag gjorde i sommras. De har inte blivit lagat en, men i helgen så råkade de spricka upp så hela rutan blev en stor spricka. Så dom ska ha bilen tills i morgon bitti. Så Emil fick ta min bil till jobbet idag. Jag ska möta Karin vid mekonomen vid 7,30 sen ska vi äta frukost ihop på smörgåsbutiken. Eller vi ska köpa baguetter där så ska vi äta dom hos henne.
Men innan jag kommer dit får jag nog äta lite frukost, för jag är vrålhungrig i min stackars lilla mage. Får bli någon macka, ett äpple och lite te.
Sen ska vi lämna Ketchup hos mamma så han får busa av sig lite med sina kompisar!
Igår anmälde vi oss på kurs med han. Så den 1/2 klockan 19,15 ska vi på våran första lydnadskurs. Det kan han behöva, han är väldigt lydig när han är hemma, men så fort han kommer till andra ställen så glömmer han allt vi lärt han i princip. 

Nu är det mindre än 10 veckor kvar tills lilla Ebbisbebbis ska se dagens ljus! Jag längtar så. Det märks att hon blir större och större för varje dag, för sparkarna börjar bli hårdare och hårdare, ibland gör dom ont.
Ne, nu ska jag äta mig lite frukost. Men först ska jag gå upp och väga mig och se vilken hemsk siffra vågen visar idag...

Spjälsäng...

Vi var helt inne på att vi skulle köpa en Bed side Crib som spjälsäng och ha de första månaderna tills hon ska sova i eget rum. Vi hade tänkt att hon skulle ligga med oss de första, men ändå i egen säng. Därför tyckte vi att den sån säng var bra. Vi satt och skulle betälla den nu för ett tag sedan, men så tittade vi lite på måtten och då var våran säng för låg för att den skulle kunna funka till våran säng. Ochj lite onödigt att köpa en säng för mer än 2000 kr som man måste kapa av benen på för att den ska funka. Så vi fick snabbt tänka om.
Nu har vi bestämt oss för att hon ska få sova i våran säng de första, För vad jag har förstått vill många föräldrar ha dom nära de första månaderna så att man ser att hon andas och liknande. Jag har ju inte bebisen än, men vad jag har läst mig till kommer hon hamla i min säng även om jag har bestämt mig för att hon inte ska de :)
Så vi bestämde att vi ska möblera om i sovrummet så att sängen står mot en vägg så hon kan ligga innerst, kommer nog vara lite jobbigt att få kliva över Emil eller gå ner vid fötterna för att byta blöja om natten. Men tror de ger sig när hon väl kommer ut vad som händer och så.
Så jag och Karin ska i morgon upp och köpa en vanlig spjälsäng och lite tillbehör i morgon i Borås. Jag och Emil har hittat en vi tyckte var fin så vi vet vilken vi ska köpa. Så får hon en vanlig spjälsäng och sova i när hon inte sover i barnvagnen. Så har jag tänkt nu, men jag hinner nog ändra mig när Ebbisbebbis har kommit.
Puss o kram!

Kommentarer

Märkte nu att de inte går att kommentera vissa inlägg, måste blivit något tokigt när jag la in dom från mobilen.... Kommentera här istället =)

Snälla Svärmor ;)

Detta fick vi igår av svärmor till lilla Ebbis !! ;)


Tisdagsbajs!

Igår vaknade jag strax efter Emil åkt till jobbet och var tvungen att spy! Kände mig jätte dålig och helt slut. Emil väcker mig varje morgon för att pussa mig hejdå och när han sa hejdå innan han skulle gå mådde jag inte dåligt! Men efter jag spytt gick jag och sov igen. Emil ringde på sin frukost klockan nio som vanligt och då mådde jag bättre! Konstigt tycker jag och må dåligt bara en liten stund och så är det över igen??? Antar ett de är Lilla Ebbis bebis som spökade...

Gick upp och åt frukost, pratade med Karin och bestämde att jag skulle åka till henne efter jag ätit och så. Sen ringde jag soc för att beställa tid till faderskapsintyg och delad vårdnad. Den 13 februari ska vi dit! Ringde mamma en snabbis och hjälpte henne lägga in annons på en av hästarna och sen bar de av mot Kinna till Karin.

Jag fyllde i ett papper om min nya försäkring när jag kom dit och sen bestämde vi oss att åka till skredderiet och äta lunch. Jag tog bakad potatis med räkor, Karin ädelodtpaj. BLÄ! ;) sen gick vi in till Barnkammaren och köpte en gose nalle, en gose katt med speldosa, nug nappar och snuttefiltar. Detta fick vi av Karin sen när vi skulle betala! Jag har världens bästa svärmor! Vi ska lägga nallarna i sängen så dom får våran lukt sen så Ebbis kan känna sig trygg :)

Sen åkte vi till visko och kikade lite och sen åkte vi och handla på mm.
Senare på kvällen så kom Karin och höll mig sällskap för Emil var borta en stund!
Jävla bajstisdag tycker jag de var igår! Hade en trevlig eftermiddag iaf :)

Idag ska vi beställa spjälsäng, ska bli en bedside cribe till att börja med. Vi ska ha två sängar men det är tänkt att denna ska vi ha i början, ska köpa en vanlig spjälsäng sen oxå,men de får bli lite längre fram.
Puss o kram så länge ! Nu ska jag sova lite till!
Bilden på mig o Emil är från i Varberg och så var jag tvungen och lägga in en bild på söta svärmor!


Gjort mycket idag!

Idag har jag fått gjort ganska så mycket tycker jag! Vaknade vid 9 tiden och gick ut ur sovrummet och möttes av en hund som såg oskyldig ut. Sen såg jag att han tuggat sönder ett hörn vid trappan ner, vid min garderob. Jag kunde ju inte bli sur på han, för vi har ju glömt att köpa ben till han och hans små bissingar växer ju nu och kliar. Så fort vi köper ett ben så ligger han med de vid sin sida i ca två dagar och sen är de borta. Så benen går åt väldigt fort här i vårat hem. Han brukar få grisöra varje morgon när jag äter frukost, och de är borta lika fort som han fick de. Glupsk hund man har :)
Efter frukosen blev det till att ringa försäkringsbolaget för att anmäla stenskott på Emils bilruta. Sen fick jag ringa mekonomen för att beställa tid till att byta den, så på Torsdag till Fredag ska dom ha bilen. Så jag får åka och lämna den på fredag morgon så får Emil ta min bil.
Efter de skulle jag ringa socialen och boka möte för att skriva på faderskapsbröte och delad vårdnad för lilla Ebbisen, men hon vägrade ju svara så får ringa dit i morgon istället.
Sen åkte jag till Granngården och köpte 5 stycken tuggben till Ketchup och sen till Visko för att köpa en försenad present till mamma. Fick bli ett regnställ från Didriksson som hon sagt att hon skulle köpa till sig själv. Slapp hon de. Sen åkte jag till mamma och hon fick sitt nya regnställ, då var de för litet, och dom hade ingen större storlek på visko i den färgen... Det var tråkigt. Men ska se om de inte går att beställa någonstans från internett.
Sen hemma hos mamma så satt vi och pratade om bröllop, bebisar och allt annat. Jag visade mamma brudklänningen jag tänkt köpa, och hon blev helt kär i den! :) Vi var ute en liten sväng med hundarna och jag passa på att mysa lite med nappe oxå. =) Jag har bestämt att jag ska börja rida 1-2 dagar i veckan sen när Ebbisen har kommit ut. Det ger en mycket bra motion och är roligt. Så får ju passa på när hästana ändå bara står där i hagen! :)
När jag kom hem gjorde  jag köttbullepytt och sen så skickade jag iväg ett mejl till LBC och ett till Borås Transport, för det har blivit lite fel med mina arbetsintyg som dom ska rätta till så det blir rätt sen när det är dags för föräldrarpenning.
Nu ska jag ringa markbladet, för jag har fått ett ogiltligt arbetsintyg från dom... Mycket o göra nuförtiden! :)
Puss o kram

Varberg + Min brudklänning

Idag gick vi upp vid 9 tiden och åt frukost, jag åt gröt, Emil fil och macka. Jag var så klart uppe vid 7 och gav djuren mat. Det är rätt lustigt att dom vet var klockan är på morgonen, för på helgen väcker dom oss vid 7 tiden och berättar att dom vill ha mat, Vilket är ganska jobbigt när man vill ligga och sova. Hade inte katten stått och retat hunden så att hunden brötade runt som satan på morgonen så hade dom nog inte fått någon mat förrän vi gick upp.
Efter maten så tog jag hand om disken och Emil damsög hela lägenheten. Vi damsuger jätteofta hemma, men det är alltid lika smutsigt. Tror de är den dära hunden som gör de smutsigt i vårt hus. Spelar ingen roll om man torkar tassarna på han, de blir smutsigt ändå. Men vi städar så gärna. Jag tog en trasa och gick över nedervåningen oxå. Efter våran jätteinsats med städning gick jag upp och duschade och Emil la sig på soffan och lekte med sin mobil. Nu tror ni jag är knäpp som skriver detta i min blogg, men måste bara få ut mig de! Jag kom och tänka på idag att man inte kan se sitt underliv på något sätt nu när man blivit lite större om magen, man har jag inte en aning om vad som händer där nere, och hur satans kul är de.??? HAHA! Jaja, iaf, så efter jag duschat var de Emils tur att duscha, innan brukade vi duscha tillsammans rätt ofta, men nu får man inte plats två om man inte ska stå och knö.
Sen åkte vi till Varberg och Svärmors "pojkvän" Thomas stuga och så åkte vi med dom in till stan, där vi åt lunch på Grappa. Blev Vitlöksbröd till förrätt och jag tog Kötbullar med potatis och gräddsås till huvudrätt. Emil tog köttgryta. Sen åkte vi tillbax till stugan och tog med ketchup till stranden, där han fick springa lös och var helt tokig. Blåste kallt gjorde med, vi var ute en bra stund. På vägen hem gick vi förbi svärmors egna stuga och tittade på vad som behövdes hägnas in till sommaren. Eftersom att vi vill ha Ketchup lös så får vi ta och bygga ett staket runt, Det finns redan staket på framsidan och baksidan, men inte på sidorna, så där så ska vi bygga staklet till sommaren. Blir så synd om Ketchu annars om han inte kan springa lös som han brukar göra hemma.
Efter vår promenad satte vi oss och åt creamé brule. Sen åkte vi hemmåt.
Och nu sitter jag här, har nyss gjort fruktsallad som vi ska äta till gladiatorerna som vi ska titta på ikväll. Tyckler de är Så roligt! :)
Satt och surfade lite på brudklänningar och jag ska bara ha denna som jag hittat. Den är precis vad jag vill ha! Den ska bli min har jag bestämt. Vad tycker ni om den?
Puss och Kram

Fredagspyssla

Idag har jag varit hos mamma, köpte med mig en god chokladtårta från kinna finbageri som vi smällde i oss :) gick en sväng med hundarna, och så pratade vi. Passade på att mysa lite med min gamla häst Nappe med, han var lika myssugen som vanligt. Viktor har fått sin nya häst så nu är dom 4 stycken hagen.
Efter jag vart hos mamma åkte jag till svärmor för fredagslunch, Emil kom strax där efter och så åt vi. Emil skulle klippa sig 15 så han åkte efter maten och jag stanna kvar en stund och prata med Karin. Vi bestämde att jag och Emil ska komma till Varberg i morgon så ska vi äta lunch ihop med henne o Tomas och sen gå en promenad :) Karin och Thomas ska vara i Varberg hela helgen.

Ikväll har vi ägnat oss åt att riva tapeter i Lilla bebis ebbas rum! Beställt färg har vi med gjort, kommer nästa vecka tror jag ;)


Skönt att vara lite ledig...

Jag ska inte jobba mer denna veckan nu, vi får se hur det är nästa vecka, om de är bättre eller sämte med min lilla bebismage.
Igår var svärmor här och vi gjorde lite god mat, Panerade kotletter, friterade pommes, bearnesesås och god sallad till. Så blev det kladdkaka till efterrätt, det var gott. Sen höll jag på att skratta ihjäl mig, jag vet inte varför, men fick en skratt attack när jag låg på golvet :D Så kan de gå. :)
Idag ska jag försöka få gjort lite saker som bara har legat och skulle vara gjorda för läånge sedan.
har ringt Toveks och beställt tid till att koppla bort min Airbag fram. kostar satan 1200 kr, det är ju dyrt som fasiken. Men vill helldre ha lilla bebisen fram än att sätta hene bak och inte ha någon aning om vad hon har för sig. Fick mig en tankeställare att jag kanske ska sno Emils bil istället, för den kan man koppla ut själv, men så kom jag på att då får jag inte med mig hunden om jag ska någonstans, för hans hundbur går inte in i Emils bil. Så jag får la fixa min bil istället. Måste fixa en ny hundbur till min bil, för den buren vi har nu, den är för bred, så barnvagn går inte in i bagaget, och det kan ju vara en fördel att få med sig den om man ska någonstans. Hur gör folk som har både hund och barn? Hur får dom plats med allt?
Sen har jag ringt trygg hansa för att jag har min Vänta barn försäkring hos dom, när jag riger dit och ska anmäla att jag legat på sjukhus så täcker inte de saker som händer innan barnet är fött. Och då undrar jag varför vi har betalat 1500 kr på en försäkring som heter Vänta barn, näör den inte täcker saker som sker när man väntar sitt barn? Sen ska jag behöva teckna en ny försökring på barnet när de är ute ur magen, och då ska den försökriingen tecka allt som händer utanför magen. Jag fattar inte. Så jag satte Svärm,or på att ringa och fråga varför dom rekomenderade denna försäkringen till mig nu innan barnet är fött. Blir galen på denna försäkringsvärlden...
Sen ska jag även skicka ett mejl till min kontakt på Folksam, angående älgolyckan 2009, jag har regelbunden kontakt med dom, för att se vad som händer och hur saker och ting utvecklas... Tycker det är skumt att dom inte kan komma på en lösning för mig, för nu är det snart 3 år sedan och dom har inte kommi fram till något beslut...
Sen slutligen så pratade jag med försäkringskassan igår om min föräldrarledighet. Jag har ju haft 4 olika arbetsgivare, nu har jag den som ger mig minst lön så att säga. Och då går dom på den lönen, Så hade jag stått kvar med den lönen från LBC, som var hyfsad bra, så hade jag fått den ersättningen, men de sa dom inte när jag pratade med dom . Jag fattar inget så jag bad svärmor ringa dit senare med. Tur jag har henne så hon kan reda ut min problem... Det är ju rena djunglen med försäkringskassan...
Här om dagen var Karin och tittade hur de gick med våran barnvagn som vi beställt, Vi har beställt den på barnkammaren i Kinna. Hon som jobbar där är ju bara så trevlig! Den skulle komma i mitten av Mars. Vi fick lite presenter av Karin när hon varit där med, ett par byxor, två body, en mössa. Ett barnvagnstäcke och en barnvagnskudde och lakan till barnvagnen med tummen på :) Så söta var dom!
Puss och kram!

Sjukhus natt i Varberg

I förrgår, måndags kväll, började jag få jätteont i magen, det bara krampade och gjorde jätteont, Inte hela tiden utan de kom i intervaller. Jag är ju inte den om oroar mig överdrivet mycket, så jag väntade till dagen efter till att ringa Barnmorskan. Då hade jag haft en ganska jobbig natt och vaknat hela tiden och haft ont. Inte kunnat gå på toa och kissa, utan de gjorde jätteont när jag skulle kissa med. Dagen efter när jag ringer barnmorskan tycker hon de låter som sammandragningar. Det är vanligt att få, men dom ska inte göra ont! Så hon tycket jag skulle åka in till Specialistmödravården i Borås. Jag fick en tid 10,30. Jag ringde Emil så han fick komma hem till mig, och ringde jobbet och sa att jag inte kommer idag. Uppe i Borås lyssnade vi på barnets hjärta och körde en Ctg-kurva på mig. Fick prata med en doktor, som satan inte kunde något, märkte vi efter en stund. Han klämde och kände på magen och så, han ville göra ett vaginalt ultraljud, och se hur livmoderhalstappen var! Då mätte han den och den var på tok för kort, 2 cm, De kan den bli om man får värkar/sammandragningar. Han tyckte den var så kort så han var tvungen att hämta en kollega, som oxå fick göra ett ultraljud på mig. Denna läkare som kom var mycket bättre och mätte den till 3,7 cm. Den ska ligga på ca 4 cm. Sen gjorde vi ett vanligt ultraljud, och denna första läkare hitta inte ens huvudet på bebisen. Så han fick ta hjälp av den andra läkaren och visade snabbt att allt var bra! Förstår inte hur dom kan ha så dåliga läkare på en Specialistmödravård. Dom tycket jag skulle åka hem och komma tbx om de blir värre. Så då åkte vi hem. På kvällen gör de fortfarande lika ont så då bestämmer vi oss för att åka till Förlossningen i Varberg, jag ringde 1177 och hon tycket det var en bra idé. Framme i Varberg fick vi träffa en jättetrevlig överläkare, hon ville göra om samma saker dom gjorde i Borås. Så vi gjorde ett Ctg och lyssna på hjärtat i ca 1 timme, och gjorde ett vaginalt ultraljud igen. Då mätte hon till 2 cm, mätte om flera gånger och fick de till samma hela tiden. Hon ville att vi skulle vara kvar över natten för observation och göra nytt ultraljud dagen efter. Jag och Emil installerade oss i vårat rum vi fick och natten var lugn, som tur var. Gjorde ett nytt ultraljud i morse, och då visade tappen på lite över 3 cm. Men eftersom att smärtan är borta fick jag åka hem. Det är skönt att få komma hem! Nu har jag bestämt mig för att det blir Varberg som lilla Ebba ska födas på. Dom är så trevliga och omtänksamma där. Borås gillatr jag inte längre! :) Nu sitter jag med en miljard papper som ska in till försäkringskassan. Eftersom jag har haft 4 stycken olika arbetsgivare detta året är de rätt mycket som ska göras... Blir trött på alla papper snart, så ska ringa till Försäkringskassan och fråga om man inte kan fylla i allt på telefon istället. Det blir så lätt fel annars, och de är ju lagom kul att göra om allt igen. Ska lite senare sätta mig ner och framkalla lite kort oxå... Puss och kram

Stallet blev de idag!

Vi gick upp i morse vid 9 för att äta god buffé frukost på hotellet. Det fanns verkligen tusen saker att välja på och allt hade god smak, inte så som de kan vara på vissa hotell typ allt ligger i storpack och har ingen smak.. Men detta fick 10 av 10 i betyg! Sen gick vi till Vårat rum, myste lite och åkte så sakta hemåt! Vi åkte hem och jag släppte av Emil och så åkte jag till mamma för att hämta Viktor och hans ponny och köra ner han så han kunde träna hos Kim. När han tränat klart åkte vi hem med Viktors nya häst först, som stod nere hos Kim, sen åkte jag och hämta Viktors gamla ponny själv. :) åkte och lämna av ponnyn och sen åkte hem för att äta pizza med Karin. Nu ska vi ut i skogen i älekulla och åka lite! Puss o kram


Hotellsviten

Såhär ser de ut ;)


Myspys

Nu sitter vi på hotellrummet och myser, vi tittar på mitt stora feta grekiska bröllop :)
Vi har de jätte mysigt! När vi kom ner till Varberg åkte vi och åt lunch på blå dörren! Emil åt världens största räkbaguette och jag tog en bakad potatis med tonfisk röra! Jätte gott var de verkligen till de drack jag stor god varm oboy med massa grädde.
Efter de åkte vi till Varbergs kurort och checkade in i våran svit ;) hällde upp ett varmt bad och kröp ner ;) klockan 19 var de bokat ett bord till oss på grappa, en resturang inne i stan. Till förrätt tog vi varsitt jättegott vitlöksbröd med jätte god crème till. Sen tog Emil oxfilé och jag kyckling. Efterrätt fick bli crème brule med färska bär till, Emil orkade inte efterrätt så han tog en öl ist. ;) jätte god mat verkligen!
När vi kom tillbaka satte vi oss ute i foajén och jag drack te o Emil rom och cola.
Vi har de verkligen jätte mysigt här! Tycker alla par ska åka hur, man blir kär på nytt, även om vi inte har tröttnat på att vara nykära än ;) hihi


Skötbord!

Glömde säga att vi har införskaffat oss skötbord nu, vi har till o med satt upp de ;) hihi


Varbergs kurort

Nu ska jag hoppa ur min morgonrock, för övrigt har jag världens godaste morgonrock som jag fick av Emil i julklapp;) bästa julklappen hihi! Sen ska jag packa lite kläder och sen så beger vi oss till Karin och lämnar Ketchup och vi åker till Varbergs kurort och myser över natten ! Ska bli så skönt! Ikväll ska vi äta på god resturang oxå ;) myskväll kommer detta bli !


Promenad i skogen

Idag när vi vaknade började jag med att stoppa in en tvätt, 'Det har inte varit tvättat här på nästan 2 veckor, så det är jättemycket tvätt i tvättstugan. Sen lagade jag frukost till oss, Emil fick ägg, bacon o bönor. Och jag åt kokta ägg på mackan! :) Sen var vi ute o åkte en sväng, kom hem, la in en ny tvätt och hände upp de som var i. Ut igen, hem till mamma. Så åt vi mat där och gick ut och gick med alla hundar och mamma :) Ketchup var jätteduktig och gick lös hela vägen och lyssna jättebra, även om de andra hundarna var med. Sen åkte vi till pappa och tanka lite och pratade lite bröllop. Nu ger jag snart upp mina bröllopstankar för pappa vill bestämma hela mitt bröllop verkar det som. Så ska jag ha ett bröllop så ska jag betala de själv och inte säga något till pappa innan dagen innan jag ska gifta mig eller något. Och ha råd med ett bröllop kommer ta ett tag att spara ihop till, speciellt om man inte har så mycket pengar... Idag känner jag mig jävligt bitter, de blev jag efter vi vart hos pappa! Tråkigt, för jag vill gifta mig detta året, men de kommer nog tyvärr inte bli så...

Röda rummet är färdig städat!

Idag har vi ägnat oss åt att städa röda rummet. Både jag och Emil slutade klockan 13, så åkte efter det till Karin och åt mat. Sen åkte jag till Vanja och hämtade ett Skötbord till lilla bebisen, Vi hade tänkt köpa ett lika dant som hon redan hade och ville bli av med. Emil låg hos Karin och sov, och Karin åkte och handlade mat till oss. Sen efter jag varit hos Vanja så åkte jag och köpte mat till Ketchup på Granngården. Han fick ett nytt ben med kycklingbacon i och nya roliga hundgodisar. Sen vi kom hem har Ketchup legat och gnagt på sitt nya ben, han har legat med de och gnagt i snart 4 timmar. Han tyckte nog de var gott. =) När vi kom hem var det dags att ta tag i de röda rummet, de har bara blivit mer och mer skräp där i rummet och nu är allt borta. Emil städar nu så det blir ordentliogt städat, för de har de inte varit sen jag flytta in, och antar inte innan de heller :) Vi slängde nästan alla saker som var där, jag har ju inte använt dom på så länge så då kommer jag nog inte använda dom heller. :) Nyss gjorde jag en vurpa i trappan och flög som en vante ner för trappan, Jag blev jätte rädd, men som tur var så var de rumpan och ryggen som tog stryk och inte en liten skråma på magen. Blev så rädd så jag börja gråta! Emil kom rusande han med, han blev nog väldigt rädd han med, Men som tyr var gick allt bra, Nu har jag ont i ryggen och i fosserna. Puss o kram banan!

Nyår.

Vi var igår hos pappa och skålade in de nya året med mamma och barnen. Mysigt hade vi, Det blev trerätters med räkbakelser, älgsadel, potatisgratäng, underbart god sallad och frukt med chokladmousse till efterätt. Det var underbart gott. Idag ska vi dit igen och äta upp reterna, fast det blir rådjur idag istället för älg, för de åt vi upp igår. Karin ska med oss idag med och mysa lite! Idag har vi inte gjort så mycket, Vi gick upp vid 11 tiden och åt pannkakor till frukost. Sen tittade vi på en Maria Wern film och sen gick vi en jättelångis i skogen! Vi gick en ny väg som vi inte gått förut, så vi var lite fundersamma över vart vi skulle komma ut, men de löste sig tillslut =) När vi kom hem från promenaden så gick Emil o Ketchup o la sig och sov och jag satte mig här, framför datorn i köket, med Selma sovandes brevid. Sitter och fixar och trixar lite i mina bröllopstankar. Tänkte att vi kanske skulle kunna viga oss och ha festen på Varbergs kurort, men det blir satans dyrt, skulle ca gå på 1000 kr per person bara för mat och dryck, och vi är ju rätt stor släckt på min sida. Men pappa sa igår att vi skulle prata mer om de när jag vet lite priser och så, så får la berätta för han idag och se vad han tycker. Om pappa fick bestämma så skulle vi hyra ett slott vid kusten i Polen och ha brakfest där, men de ville inte jag =) Jag har iaf bestämt mig för att jag ska ha en specialsydd klänning, så jag får den precis som jag vill ha den, jag vill se ut som en stor Maräng! Det är min önskan, och så ska de förbli, annars så gifter jag mig inte! Puss o kram!

RSS 2.0