Sjuk, tjolöholms slott och kungsmässan

Har varit sjuk sen i fredags :( är snuvig, tjock i halsen, och ont i kroppen! Låter som en man gör jag med för den delen :(
I torsdags gjorde vi inte så mycket, jag ville hitta på något men Emil och jag hitta inte på något, tråkigt väder va de med ... Vi gick över till Ronald på kvällen och Isabelle och Ebba fick busa lite ;) Isabelle är 6 månader nästan precis äldre än Ebba men nästan lika stor ;)

Vi bestämde att vi skulle till Borås på fredagen och prata med tatuerare och så. Men när jag vakna på fredagen var jag helt död och förkyld som satan.

Så Emil åkte till Borås med Ronald och Rickard ist och jag var hemma och sjuk...

Lördagen åkte vi till in till Kungsbacka och var på tjolöholms slott och myste och åkte sedan in till kungsmässan och köpte kläder till Ebba. Hon växer ju som bara den, kan inte ha 56 längre. Köpte massa fina kläder som Emil hitta allihopa ;)
Åkte sedan till pappa och tankade :) då fråga han va kläderna kosta vi köpte till Ebba så fick vi pengar från pappa ;) snälla han :)

Hemma grillade vi och sen gick vi och la oss.

Idag har vi varit ute hela dagen. Emil har klippt gräset, trimmat och nu håller han och Ronald på att fixa staketet :) jag har hängt ut massor med tvätt och tvättat bilen ;)
Nu snart ska vi alla grannar grilla :)


Långhelg <3

Åkte till gymmet med Karin klockan 17,30 och körde ca 1 h med bodytoning och efter de 30 min prat om kosten osv. Det märks redan att jag blivit bättre form sedan sist.
Känner mig bättre och magen har redan försvunnit lite. :)

När jag kom hem gjorde Emil och jag mat. Kul när båda lagar mat tycker jag :)

Emil slutade 13 idag och är ledig tills på måndag! Vi ska mysa hela helgen! Vi kanske ska åka till Varberg i helgen men vet inte riktigt än. Vi har bestämt oss för att hitta på något roligt iaf! Men vi vet inte vad... Några förslag?

På fredag ska jag och Karin pröva på kettelbell får se hur de går ;) Ska även till gymmet i morgon tror jag vi får se ;)


Nästa vecka har jag något att göra varje dag! ;)
Måndag ska ketchup till veterinären och efter de ska jag och Madde fika. Sen till gymmet för spinning. Har även bokat ett pass med body toning men är bara som reserv där så får se om vi kommer med.
Tisdag ska jag med mamma till Skåne och hämta en ny tävlingshäst till Viktor. Ebba ska vara hos farmor då. :) pappa fyller oxå år så ska bjuda på mat då hemma hos oss. Har även bokat in ett zumba pass men får se om de hinns med ;)
Onsdag blir de dubbla body toningspass.
Torsdag ska Ebba till BVC
Fredag ska jag till mvc.

Fullt ös! ;)


Blöt hund!

Igår va jag på mvc på en tidig efterkontroll och allt var bra ;) efter den gick jag till Barnkammaren och köpte nya blöjpåsar. 340 kr för tre kasetter är sjukt dyrt tycker jag allt! Men fick 40 kr rabatt :) alltid något ;)

Sen bar de av till team sportia och köpte en stort topp fick bli en röd fin ;) åkte sen till mm och storhandlade ;)

Gick ut och gick med karin när Jag kom hem igen. Efter de var de bara laga mat och sen kom Emil hem från jobbet.
Åt mat och åkte sedan till Cathrin och fika. Sen hem och myste för fulla muggar.

Idag kom mamma hit så gick vi ut och gick och pratade strunt ;) åkte till Karin klockan ett och åt middag och nu sitter jag i soffan och de stinker blöt hund ! Ketchup är genomvåt!

Ikväll blir de body Toning med Karin. ;)


Ont i rumpan

Igår var ju jag och Karin på spinning och de kändes som döden! När jag satt där undrade jag va fan jag höll på med som utsätter mig för sådant. Men när passet var klart kändes de jättebra! Så de ska göras om! ;) men aj vad ont i rumpan jag har idag! Dom sadlarna var inte de godaste att sitta på.! Men men vill man vara fin får man lida pin ;)

När jag kom hem låg Ebba och sov och ketchup låg i soffan på ebbas filt och Emil satt och spela x box. Så frågade jag vad ketchup gjorde på ebbas filt, och då hade han inte märkt att han hade gått dit, även fast ketchup låg bakom han, snacka om att vara inne i spelet. ;)
Gick upp och duschade av mig all svett och de var mycket, kläderna var helt klibbiga!

Tittade på ett avsnitt alcatraz igår med. De sist. Spännande det kommer nog mer så småningom ;)
Gick och la oss sedan och Ebba har bara ätit två gånger tills nu. Duktig tjej! Nu ska jag hå upp!

Snart kommer Karin som ska passa Ebba så ska jag till mvc på en tidig efterkontroll och sen storhandla lite mat :) sen blir det ut och gå med Karin när jag kommit tbx. ;)


Hos mamma

Idag gick jag upp vid 9 och ringde mvc för att få en tid i veckan. Fick en tid i morgon, så ska dit klockan 13 i morgon, så får Karin ha Ebba undertiden :)
Skulle även ringa hund "frisören" och få en tid till ketchup, men de tuta upptaget och sen vaknade Ebba och så glömde jag av de :p

Åkte till mamma vid 10 och vi gick ut och gick och red. Jag skrittade lite på Heiko och Viktor red ordentligt. När jag red tog Viktor Ebba i vagnen. Så frågade jag hur det var att köra barnvagn så svarade han att de är som att köra skortkärra ;)
Köpte en vagn av Vanja igår som jag ska ha hos mamma som kan bli smutsig och så. Den var jättebra att köra på grusvägen då min vagn är jätteskumpig.

Åkte hem vid 15 och så lagade jag och Emil mat tillsammans :) snart ska jag till gymmet för då blir de spinning ;)


Göteborg

Idag fick vi upp vid 11 och åt frukost ;) efter de åkte jag till gymmet där Karin mötte upp mig. Vi gymmade i 30 min ca och sen åkte vi hem . Vi klarar inte så mycket innan vi blir slutkörda ;) men de ska bli bättre vill jag lova!

Gjorde mig iordning och så åkte vi och hämtade min bil hos mamma och sen till Emils kusin ewelina som fyllde år idag. Hon bjöd på smörgåstårta och vanlig tårta. Mumsigt.
När vi kom hem åkte jag till Vanja och köpte hennes gamla barnvagn som jag ska ha hos mamma då jag inte vill att min ska bli skiten.

Nu ligger jag i sängen med en klarvaken bebis och vill sova!
I morgon ska jag till mamma så vi får testa nya vagnen ute i skogarna och på kvällen blir de spinning med Karin!


Städat!

Blev ett mycket kort inlägg igår för Ebba vaknade precis när jag började skriva ;)

Idag har Emil jobbat han kom hem vid halv ett tiden, då hade jag och Ebba nyss gått upp ;) Ebba är så snäll mot sin mamma som låter mig sova länge på morgonen ;)
Sen så åt jag frukost, gick igenom alla ebbas kläder och la undan massa som har blivit för litet :( massa saker jag inte hunnit använda ens :( tråkigt men bra att hon växer ;)

Sen dammsög jag och gjorde ordning köket som såg ut som ett bombnedslag! Ebba fick sitta i bärsele när jag dammsög för Emil skulle till grannen :)

Sen kom karin med mat och efter vi ätit så klippte hon mig. Sen åkte jag ner med skräp till återvinningen så idag har jag fått gjort mycket!

Vi var ute i ca 45 min på promenad förut med :) skönt väder ute!

I morgon ska vi till gymmet och efter de till gbg för att fira Emils kusin som fyller år ;)


Gymmet och BVC

Idag åkte jag och Karin till BVC. Ebba väger nu 5190 g och 56,5 lång :) efter de mötte vi upp mamma vid Willys och lämna Ebba och sen iväg till gymmet! ;)


Regn regn och åter regn!

Idag när jag vakna vågade jag knappt röra mig för jag var säker på att jag hade träningsvärk. Men tänka sig! Det hade jag inte! Blev överlycklig ;)

Igår hade Ebba problem med att sova så gick med henne nere i ca 2 timmar och hon gnällde och var klarvaken. Vid kl 12 testade jag med nappen, och hon somnade med en gång! Hon har inte velat ta den innan men nu gick de jättebra! Så hon sov med den hela natten och har haft den mycket idag :) hon är tyst och lugn när hon går den så hon måste gilla den ;)

Vid 10 i morse kom Sofia och Novalee hit och vi fiskade och gick ut och gick i de sablans regnet..
Efter Sofia varit här kom Karin och jag gjorde mat så kom Emil hem och vi åt. Sen åkte Karin hem och vi myste ner oss i soffan :)

Idag fick Ebba sin tröja som Karin gjort till henne! Det var på tiden! Karin har hållt på med tröjan sen Ebba låg i magen och hon fick reda på att hon bar en tjej ;)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2813461/images/2012/pic_202029477.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2813461/images/2012/pic_202029518.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2813461/images/2012/pic_202029570.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2813461/images/2012/pic_202029716.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2813461/images/2012/pic_202029858.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2813461/images/2012/pic_202029869.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2813461/images/2012/pic_202029879.jpg" class="image">


Bildbomb från vad vi gjort idag


Corpus

Idag var första riktiga passet på Corpus där jag och Karin går och ska bli smala, det var body toning som stod på schemat. Efter kursen var de prat i 30 min om kost. Innan bi börja idag vägde och mätte vi.
Väger idag 71,9 och har 100 cm i midjan och 106 runt rompisen.
Jag har som mål att väga 60 får la se hur de går ;)


Viktminskningskurs

detta inlägget skulle läggas ut igår, men lägger ut de idag för jag skrev de men glömde lägga ut de ;)

I går var jag och Ebba hos Karin. Ketchup var oxå med ;)
Vi gick till team sportia och leta ett par träningsskor för jag och Karin har börjat viktminskningskurs. Efter vi varit på team sportia gick vi till Kinna och köpte lera så vi kan göra hand och fot avtryck på ebba :) sen gick vi och åt på herr ober och sen gick vi hem till Karin igen och satte oss på hennes baksida i solen och bara njöt :) sen kom Emil och Karin gjorde slingor! Han blev så fin så min lilla Emil ;)

Sen åkte Emil och Ebba hem och jag och Karin åkte till Corpus för att gå på våran första kurs. Vi visste inte om jag fick vara med eftersom det var 4 veckor sedan jag födde Ebba och har inte gått på efterkontrollen än. Så vi frågade henne vad hon tyckte. Och hon tyckte att jag skulle prata med min barnmorska. Så det var bara introduktion igår och gick igenom mat och sådant. Hon ska göra individuella kostprogram så hon ska ta hänsyn till att jag ammar. :)

I morse ringde jag bm och frågade om jag kunde börja träna.
Och det gick bra så länge jag inte gör situps eller hoppar.
Så på måndagar och onsdagar är de kurs, så då får Emil och Ebba egentid :) <3
Jag pumpar så Emil har mat till Ebba om hon blir hungrig under tiden jag är borta!

Nu är jag hos mamma och ska snart äta :) sen ska vi ut och gå med Ebba så vi får motion! :)

Sen ska jag till visko och handla skor och sen åka till mm och handla nyttig mat ;)


Min familj <3


Förlossningsberättelse.

Tisdagen den 10 April var en helt vanlig dag, Jag var med Karin och vi åt kina mat hemma hos mig och pratade strunt som alltid. Efter de åt vi cheescake och så åkte hon när Emil kom hem. När Emil kom hem vid 4 tiden så började jag känna lite ont i magen, men tänkte inte mera på de... Vid 6 tiden började de göra riktigt ont i magen så jag la mig på soffan och försökte vila lite.
Mamma och Pappa kom vid 9 tiden och skulle hämta min bil för dom skulle låna den för att köra Viktor häst till Veterinärkliniken på Åby dagen där på.
Mamma sa med en gång när hon såg mig att det är början på förlossningen, men jag ville inte tro på henne flör jag har kännt lite småvärkar innan och dom har försvunnit efter ett tag. Men allt eftersom kvällen gick blev dom starkare och gjorde mer och mer ont. 

Emil var sjuk, hade feber och halsont så vi givk o la oss och prata lite

Emil tvingade ringa in till förlossningen 23,30 och då var värkarna med mellanrum på ca 3 min, som de ska vara när man ringer in. På förloningen sa dom att jag skulle vara hemma ett tag till och sätta mig i Duchen och spola varmt vatten på mig och ta två Alvedon. Vattnet hjälpte inte för fem öre, och det gjorde inte Alvedonen heller för den delen. Emil somnade och jag gick ner och la mig på soffan för att hans skulle slippa höra mig pusta och stånka hela natten för han behövde sova om vi var tvugna och föda barn, eftrsom han var sjuk. :)

Varje gång de kom en värk trodde jag aldrig den skulle gå över, känndes som den att i i år, men egentligen var de inte ens en minut. Jag försökte slappna av, gick lite fram och tillbax i lägenheten, satte mig på en pilatesboll och försökte göra allt för att de skulle göra mindre ont, utan resultat...

När klockan blev halv 4 ringde jag in till förlosningen igen och hon sa att jag var välkommen på en kontroll. Jag gick upp och väckte Emil, vi gjorde iordning oss, tog med BB väskan, bilbarnstol och våra kuddar och sen begav vi oss till Förlossningen. 

När vi kom in till förlossningen fick vi sätta oss i väntrummet i ca 30 min för dom hade inga ledig rum, tror du jag blev arg när jag fick sitta i väntrummet med ån värk! När vi väl fick ett rum fick jag sitta med Ctg. Men det var svårt att sitta stilla i fotöljen när värken kom men försökte sitta så stilla som möjligt fölr att de skulle visa rätt. När Cyg var klart skulle hon känna hur öppen jag var, och hon säger att du är bara öppen 1-2 cm, så du får åka hem igen och komma tillbax senare. Jag trodde jag skulle döda henne när hon sa de. Och sen tänkte jag på hur ont de kommer göra sen, för denna smärta jag har nu är ju helt sjuk, och de blir ju inte mildare ju längre in i förlossningen man kommer... 

Hon fixade ett rum till oss på patienthotellet istället för att åka hela vägen hem igen, jag fick med mig två citodon och sen vandrade vi upp till hotellet. Det tog en stund för varje gång en värk kom så var vi tvugna att stanna tills den var över. Väl uppe på hotellet tog jag mina två citodon, och la mig i sängen. Emil somnade med en gång stackaren, så sjuk som han var tyckte faktiskt synd om honom även om jag hade hundra gånger mycket ondare. Varje gång en värk kom kunde jag inte ligga ner så jag stälde mig upp. Citodonen hjälpte lite och värkarna känndes inte lika mycket, men dom var där och dom kändes vill jag lova. Jag satte mig i duchen och satt där ett bra tag. Citodonen gjorde så jag blev helt torr i munnen så jag fick fylla på mitt vattenglas hundra gånger och varje gång jag drack så blev jag jätte kissnödig och var tvungen att gå på toa...

Vid 9 tiden väckte jag Emil och sa att jag ville ha frukost, och efter de ville jag gå till förlossningen igen. Vi gick och åt, och jag fick i mig en halv macka, sen var jag tvungen att kräkas, och hade inte lust att äta mer. När Emil åtit upp gick vi och frågade efter en rulltol och så åkte vi upp till vårt rum igen, jag spydde ännu mer och sen ringde jag förlossningen igen. Jag fick komma dit icgen för en ny kontroll. 

Nere på förlossningen satte dom ett Ctg igen och ag vred och vände mig i den jävla fåtöljen, det gjorde så ont!!!! Efter Ctg kom en barnmorska och en barnmorska student och skulle känna hur öppen jag var. Först hon som studerade och sen den riktiga barnmorskan. 6 cm öppen! 
Jag fick ett Förlossningsrum. Förlossningsrum 1 blev det och dom frågade lirte hur jag tänkt med bedövning och liknande, Vi bestämmer att jag ska pröva med bara lustgas till en början och om jag sedan behöver gjorde dom ordning en Ryggmärgsbedövning till mig. 
Jag la mig i ett varmt bad, med min nya bästa vän lutgasen i min hand, och efter de är allt mycket snurrigt...

Efter någon timme ville jag inte bada längre så jag gick upp ur badet och dom kände igen hur öppen jag var, 7 cm, Dom tog hål på hinnorna klockan 12.10. Efter det räckte de inte bara med lustgasen utan vi sa till att jag ville ha Ryggmärgsbedövningen. Jag kommer inte ens ihåg att jag fått den, men de har jag tydligen fått. :)
Efter Ryggmärgsbedövningen började jag känna ett stort tryck nedåt, Det känndes som man skulle bajsa på sig. Jag bad om att få gå på toa, vilket jag fick göra men det gick ju inte så bra att gå på toa så jag vaggade tillbax igen, så stog jag lite upp, och så tittade barnmorskan efter och då helt plötsligt vid 14 tiden var de dags för att krysta. Hon ropade in sina kollegor och så var de igång. 

Att det skulle göra int att föda barn de visste jag redan, men inte fan att de skulle göra så ont att det inte ens går att beskriva smärtan, de visste jag inte. Fy fan va ont det gjorde och när jag låg där tänkte jag ALDRIG MER!

15,13 kom vårat lilla underbara knyte ut.
Våran alldeles egna Ebba! 4470 g och 52 cm lång.
Det var sån lycka att få henne upp på bröstet, så jag sa till Emil med en gång att vi ska ha ett till barn. Den lyckan går nog inte beskriva om man själv inte är förälder.

Efter hon var född fanns det ju ingen hämskare än att dom skulle trycka på magen för att få ut moderkakan, Fy fan va dom tryckte hårt och en var de bara krysta ut den med, dumma dom! 
Sen så ska dom vara i underlivet och pilla för att se om man spruckit och så, fy satan va ont de gör. Men som tur var så sprack jag inte, så dom var ju inget där nere så mycket ändå. =)

Vi åkte upp till BB avdelningen till rum 22 vid 8 tiden på kvällen. Vi fick lite info om de viktigaste och hon berätta lite om vad som kunde hända Ebba under natten som var helt naturligt men kunde vara lite konstigt. Så som att hon kunde spy mycket fostervatten, det kunde komma mjölk ut brösten på henne och hon kunde få rött som såg ut som blod i blöjan.
Jag hoppade in i en dusch efter och Emil låg och myste med Ebba! Den natten hade jag jättesvårt att sova, Ebba spydde jättemycket fostervatten hela natten, och när hon inte spydde så sov hon, och jag kunde inte koppla av för jag var rädd att hon skulle sluta andas eller så.
Vi var på BB två nätter, Sen var vi trötta på BB och ville bara hem till våran säng.
Mamma, Pappa, Viktor och Matilda kom upp dagem efter hon var född och hälsade på. Fick en jättestor bulkett med röda rosor av pappa, en nalle, puma skor och puma tröja till Ebba och pengar. Av mamma fick hon en söt nalle. =) 
Sen lurade vi dit Karin med. Vi hade sagt att man inte får träffa oss när vi är på bb, men vi gick ner till Biblioteket och satte oss. Vi hade bett karin komma upp med större kläder till Ebba. För hon var ju så stor. Och där satt vi med lilla Ebba och hon blev överlycklig! 

Jag bara älskar min lilla Familj
Emil och Ebba!




Precis innan det är dags att börja Krysta.
Emil har precis klippt Navelsträngen
Mat!

Sötnosar

I torsdags var vi på BVC och mätte och vägde lilla Ebba. Hon väger nu 4840 g och är 56 lång. Hon har växt 4 cm sen hon föddes och gått upp ca 400g. Våran stora tjej!
Efter BVC lämnade jag Ebba hos farmor Karin och så åkte jag hem och hämta ketchup. Ebba fick en jättesöt mössa/hatt av henne :) och ett par thigts.
Sen gick vi till Kinna och åt på skrädderiet och gick till barnvagnsaffären. Ena hjulet vobblar väldigt mycket så fick beställt ett nytt hjul.
Sen åkte vi och lämna min bil hos mamma för hon skulle låna den. Sen åt vi pannkakor så kom Emil och åt med oss oxå :)

Igår kom mamma så åt vi god frukost och gick en tur i skogen :) Ebba fick sitta i bärselet hos mamma. :) hon var nöjd hela vägen och sov så gott :) Körde hem mamma efter de så jag fick tbx min bil.
Sen var de iväg och äta hos Karin som varje fredag.

När vi kom hem så prövade vi flaskan å Ebba. De gick toppen :) hon tog den med en gång , jag pumpade mjölk till henne bara för att se så hon tar den så Emil ska kunna vara själv med henne lite längre stunder om de behövs :)
Inatt körde jag pappa och hans kompis som var på hotellet. Men han blev utkastad så fick hämta han halv2 och köra hem hans kompis oxå. Var hemma igen vid 3 tiden. R dom skulle ha mat och så på vägen hem. Ebba och Emil var hemma :)

Nu sitter vi i soffan och myser lite :) Emil vakna nyss, Ebba sover på han :)


Borås!

Idag gick jag och Ebba upp vid 9 och så kom Karin hit vid 10. Så gjorde jag oordning mig och hängde upp en tvätt ute, sen åkte jag och Ebba till Carola för att träffa min vän Angelica, som igentligen bor i Uddevalla men är hos sin mamma nu,. Även syster Annie kom dit :)

Sen åkte jag och Angelica till knalleland och köpte glass.
Mysigt idag. Kom hem vid 4 och sen dess har Ebba bara gnällt. Hoppas jag får sova inatt bara... :)


Underbara dag

Idag har det varit jätte varmt och skönt!

Ebba ville inte sova inatt så jag somnade 4 inatt men fick sova till halv ett i morse iaf :)
Efter vi ätit frukost la jag in en tvätt och i väntan på att den skulle bli klar hängde vi lite med grannarna :)
Sen åkte vi till mamma och jag skulle rida. Matilda hjälpte mig borsta och så :)
Sen satte Tilda upp en hoppbana till mig så vi tog några skutt. Vilket jag inte skulle gjort för började göra ont i underlivet och började blöda igen så Matilda fick rida istället. Jag får nog vänta lite längre med att börja rida tror jag allt!!

Efter vi ridit så blev de grillat hos pappa. Alla åt där, mamma och alla barnen med :)
Sen när vi kom hem så fick Ebba bada :)

Nu ska vi se om jag får sova i natt... Kram


RSS 2.0