En sväng hos farmor karin

Idag åkte vi till svärmor och åt middag. Innan middagen gick vi ut och gick i ca 30 min. Sen åt vi lasangette och efter maten gick Karin ut med Ebba och ketchup själv så satte jag och Emil oss i solen och myste :)

Efter Karin kommit hem vaknade Ebba, hon fick lite mat och sedan åkte Emil och Ebba hem och jag till affären och handlade mat.
Hemma satte vi oss med grannarna ute i solen och prata skit, sen gjorde Emil kvällsmackor till oss så åt vi framför tv:n :)

I morgon ska jag, Emil, Ebba och mamma till Ullared och handla lite :) vi sätter klockan nu och säger god natt!


Mysmorgon

I morse låg vi och myste jätte länge, hur mysigt som helst :)
I natt har Ebba sovit bra som tur är :) la henne i sin säng efter hon ätit och sov där till klockan 4 i morse, sen fick hon sova med mamma och pappa.

Lägger upp en bild på våran hemmagjorda spjälsäng så den är i samma höjd som våran säng :)


Nya kläder

Var med Karin i Kinna här om dagen och köpte nya kläder till Ebba :)


Ebba på rygg

Igår vände sig Ebba från mage till ryggen :) och de har hon gjort idag med :) hon har börjat fästa blicken redan nu med. Så duktig är hon! <3 idag kunde hon sitta i soffan jätte länge utan att man höll i henne!

Jag var hos frissan igår med, Emil och Ebba var hemma och allt gick toppenbra, 2 timmar tog de, snälla flickan! :)

På natten sover hon bra som satan! För utom i natt :( då var hon vaken nästan hela natten. Det var nog bara för att Emil börja jobba idag...

Idag var vi på BVC, hon har växt två cm så nu är hon 54 cm och väger nu 4620 g. Mammas och pappas stora flicka. :)
Sen var vi på Emils jobb och så fick dom kika lite på henne. Sen åkte vi och köpte massa kläder till henne... :) Karin var med mig hela dagen oxå :)
När vi kom hem gick Karin ut med ketchup i ös regnet, tack snälla du!
Sen kom bror min och hans tjej och lämna min bil som har varit på verkstad. Vi åt pastasallad och tjöta lite skit ;)

I morgon kommer mamma en sväng och sen blir de middag hos Karin :)


Mys!

Idag har jag och Ebba legat och myst hela morgonen. Emil har sovit som en stock... Det är så roligt för hon börjar redan festa blicken lite. Hon följer med när man rör sig men de tar en stund men sen kommer hon på hur ögonen ska fungera. ;)

Idag ska jag åka och klippa mig och färga håret :) då ska Ebba få vara själv med Emil, hon har varit själv med han innan men inte så lång tid ;) men det är nog bara mamma nerverna som är lite oroliga :) Haha. Dom fixar de fin fint ;) ammar innan jag åker bara så klarar hon sig 3 timmar.
Efter frisören möts vi hos Karin och äter middag :)

Kram så länge!


Selma <3

Jag som inte ens gillar katter har idag suttit och gråtit över en. Men de var inte vilken katt som helst, utan våran älskade monsterkatt Selma!

För ett tag sen skrev jag om henne att hon gjort illa foten en morgon när jag släppt ut henne. Hon var inne och opererades och i går var hon inne och röntgades igen och då har benet läkt ihop, men helt fel. Så det fanns inget att göra så det var att välja mellan att amputera benet eller att avliva henne.

Vi valde att hon inte skulle behöva amputera, vi tyckte de hade varit egoistiskt för hon hade inte kunnat försvara sig ute då på samma sätt.

Så idag, bara för en liten stund sedan somnade hon sakta och stilla in. Älskade monsterkatt <3

Vila i frid och skydda lilla Ebba uppe från himlen! <3


Ebba

Ebba växer och växer och nu börjar hon även få ett utseende innan har hon inte varit lik någon av oss men nu börjar hon smalna av i ansiktet och få en egen personlighet :)
Hon sover bra på natten, vaknar och äter lite och sen somnar hon igen. Hon sover i egen säng tills hon vill ha mat på natten och sen så sover hon hos mig och Emil resten av natten! Hon gnäller inte mycket men vill gärna inte ligga stilla, hon vill ha rörelse! :)

Min underbara familj <3


Ebba <3

Värdelös på att blogga. Men ska bli bättre tänkte jag! Jag har nu fått våran underbara dotter som heter Ebba. Hon föddes den 11 april 15,13.
Vägde 4470 och var 52 cm lång :)
Hon är de underbaraste som någonsin har hänt!

Idag tog hon Nappen för första gången! Duktig tjej! Och i lördags sög hon på tummen första gången! Min underbara plutt!

Idag har jag varit själv med henne hela eftermiddagen och det har gått bra! Hon har varit vaken nästan hela dagen! BVC sköterskan var här idag och vägde, 4310 vägde hon idag! Så snart uppe i födelsevikten! <3

Skriver mer någon annan dag!


Påskhelgen

Påsk påsk, denna härliga påsk! Som jag var helt säker på att jag och Emil redan skulle ha vårat lilla barn vid de här laget. Hade planerat med henne i planen på påskafton och allt, men hon fick vara med i magen ist :)
Selma har det gått bra för. Bättre än förväntat, det var inte alls så mycket som behövdes göras när hon opererades, så blev lite billigare iaf. Hon fick komma hem På lördagen, så Karin har fått vara mamma åt henne nu ist. Eftersom hon ska ha smärtstillande plåster, medeciner och hela juxet så hade hon behövt åka dit när det är dags för oss att åka till BB, så tänkte vi att hon ändå kunde vara där tills vi har kommit hem. 
Hos Karin så slipper hon ju Ketchup nu med och så behöver hon inte springa i trappor och sånt heller. så det är bättre hon är där tills hon vant sig vid sitt paket runt foten.

På lördagen, Påskafton, så åkte vi till pappa för middag med mamma, syskonen, Gorsa och Folke. Gorsa är min faster och folke hennes gubbe. Min pappas bror var ju där så klart med, han bor ju hos pappa. Hos pappa bjöds det som vanligt på för mycket mat, så smällfeta fick vi gå där ifrån. Efter maten var det dags för påskäggsletning.
Vi fick var sitt små, Emil, jag och Viktor och Matilda och Felix fick var sitt stort, som alltid :P Pappa är så snäll som ger dom små som inte ens är hans var sina mega påskägg.
När vi kommer in öppnat vi påskäggen och jag fick 300. I emils låg bara 200, så jag började reta han för att han hade bara två hundra i sitt, då säger viktor, Men hallÅ!! Jag fick 500 !!! Snopet! ;)
Av gorsa fick jag och Emil byxor och en body till Ebbisen, och en bitleksak till henne och av mamma en fin blomma!
Av karin fick vi 5 trisslotter och ett jättefint ägg. Och av "påskharen" som Karin så fint kalla de fick vi två dubbeltriss och en bingolott.
Vi vann faktiskt 150 kr på lotterna! Det är inte vanligt att man vinner så mycket :)

Ketchup fick stanna kvar hos mamma över natten så vi kunde ha sovmorgon. Skönt!

Förrästen, på påskafton så gick vi en sväng med ketchup och när vi precis kommit hem så trodde jag lite av vattnet gick, så ringde förlossningen och frågade lite, för de kom som en liten fors, och hon sa att jag skulle avvakta två timmar och ringa upp sen. Det kom inget mer så jag sket i att ringa upp. Hon ringde mig senare vid 6 tiden och ville att jag skulle komma in på en kontroll, å vi åkte upp och gjorde en kontroll i Borås som visade att inget vatten hade gått. Det var nog bara en flytning, dom kan bli mycket tunnare när när man är i slutet och bli vattniga och komma mycket åt gången. 
Natten till Söndagen kom det ännu mer, så blev orolig igen och så kom de i flera omgångar, så jag ringde in på morgonen och fick prata med sköterskan jag haft dagen innan och hon ville vi skulle komma på en till kontroll. Vi åkte upp och preci då var läkaren tvungen att göra ett akut snitt på någon så vi fick sitta med ctg i 30 min och sen åka hem igen för att komma tbx efter tre timmar. å mycket farande till borås har de blivit de sista. Men allt åg bra ut då med.
Jag känner mig skit fjantig för att jag är så nojig, men bättre att vara äker än osäker :) 

Igår så åkte vi en sväng till mamma och hämtade Ketchup och gick en promenad i skogen, för Felix skulle visa Emil något jägartorn som skulle vara häftigt. Sen så åkte vi hem, laga mat och sånt och hade myskväll och titta på  30 grader i feb. och Firman. 

Idag var jag hos BM och magen har växt 1 cm, vilket inte jag har märkt för jag tycker den har krymt, men den har nog bara sjunkt såpass mycket så det känns så. Efter bm åkte jag till Karin en stund. Sen åkte jag hem för att ta en blöt promenad med Ketchup. Han vägrar att gå ut på baksidan och göra sina behov när de regnar så man får snällt gå en sväng med han i regnet. Vi var ute ca 40 min och jag var faktiskt torr när vi kom in igen. Hade snott Emils regnbyxor och regnjacka, hans keps och ett paraply och gummistövlar. Men magen var lite blöt då jag inte får stängt jackan även om jag tar Emils, han är ju mindre än mig i vanliga fall. ;)
Nu kom Emil hem för en stund sedan oich känner sig dålig, så jag har bäddat ner han framför tv:n :)

Idag fick Nathalie en liten söt William, så henne säger vi grattis till! Ni kan ju gissa om jag är Avundsjuk! 

Idag går jag in i vecka 42... SEGT!
Lägger in lite bilder sen från Telefonen! :)

Inte kvar Ace.

Som ni vet köpte vi en liten söt Amstaff/ am. bulldog förra fredagen. Tyvärr var vi tvugna att lämna tillbacka han till sin uppfödare, för Emil blev allergisk.
Emil är ju allergisk mot både katt och hund. Men de funkar kanom med Selma och Ketchup. Men Ace har ju helt annat hår än Ketchup så tyvärr fungerade det inte.

Synd är ju detta. Men nu kan vi konvcentrera oss på Ebba mer när hon kommer, om hon kommer någon gång. 

Jag har nog prövat allt för att få igång värkarna, Dricker 4 koppar Hallonbladste om dagen, har sex, går ut och går, och massa annat, men inget vill hjälpa mig. Så jag ska från och med nu ta de lugnt och så får hon komma när hon vill och känner sig redo. Finns inte mycket annat att göra just nu känns det som.

Snart ska vi ut på en promenad med Ketchup i skogen och så ska vi vänta på att Veterinärebn ringer och säger hur det är med Selma. Opperationen gick bättre än förväntat och hon ska få komma hem så snart som de fungerar för henne. Söta Selmisen! =)

Linnen så de räcker

Köpte dessa kläder igår, och tjocktröjan förra veckan. Nu har jag linnen och färger så jag klarar mig ett bra tag ;)

Tar med en magbild med, i vecka 41


Stackars lilla katten Selma.

I går morse väckte Selma mig 4.30, så jag gick upp och släppte ut henne. När Emil gick upp en halvtimme efter och släppte in henne kunde hon inte gå på sitt ena ben. Hon har haft lite problem med de benet innan, men då har de bara varit en stukning. Och i somras blev hon biten i de benet av något hemskt djur, men efter antibiotika hos doktorn har de varit som vanligt med hennes ben. 

Men så kunde hon ingte gå iaf. Så Emil lyfte upp henne till skötbordet, där hon älskar att ligga och gav henne sin frukost där, Sen åkte han till jobbet.
När jag gick upp, efter 9 tiden så hittade jag henne ingenstans, letade verligen överallt, till och med i tvättmaskinen. Men hittade henne i kattlådan efter mycket om och men. Där låg hon helt utslagen så jag ringde till veterinären. Fick en tid vid halv 12 så bad Karin åka med mig till Blå stjärnan i Borås.
Så fick vi lämna Selma där för dom skulle röntga och sådant. Så ringde dom på eftermiddagen och sa att det var värre än dom trott. Så då hade hon brutit ett ben, sträckte en muskel och dragit något ur led. Så hon skulle oppereras om vi ville de. Skulle kosta 35000 sammalnagt ca. Så tur att hon har försäkring. Men hon är bara försäkrad till 25,000 och 15 % i rörlig självrisk, så vi får betala resten av pengarna. Men Katten Selma står oss så varmt om hjärtat så det är hon värld.
Hon oppererades igår kväll och ska ev. få komma hem i morgon. Hon ksa få en stålställning som hon får gå med i 8 veckor, och så ska vi få gå på massa återbesök och så, så jag och Ebba har att göra sen på dagarna! Hon får även inte gå ut på 8 veckor, hon kommer klättra på väggarna!
Men hon klarar sig iaf <3 Det är huvudsaken!


Igår efter veterinären åkte jag och Karin till Knalleland och åt lite. Sen gick vi in till Gina Tricot och jag hitta massa nya kläder som jag köpte! Ska lägga upp en bild på de sen. Hittade världens finaste Jeansjacka som jag köpte, kan inte ha den nu, eller ju men det går ju inte knäppa den nu, men sen kommer den sitta som en smäck! 
Åkte sen till My one och köpte en leksak till Ketchup, en bollkastare som Emil tjötat om att han vill ha till Ketchup. Han fick även ett nytt läderkoppel och nya godisar. Selma fick en ny leksaksmus som hon kan leka med när hon blivit bättre och även kattgodis! :)


Igår så hade jag hur jävla ont i ryggen som helst, och hade även värkar så jag trodde det skulle sätta igång. Så vi åkte till Karin och  jag la mig i ett varmt bad. Och sen försvann både smärtan i ryggen och värkarna! 

Nu är de långledigt för min älskling så vi ska bara mysa nu och vänta på att lilla Ebbisbebbis ska komma!


Tjolavippen heeej!

Kan inte sova...

Kan inte sova, Emil har åkt till jobbet och jag sitter här nu som en trött skata och lyssnar på hur hundarna busar vid mina fötter ! Går inte sova till de ljudet vill jag lova!

Sovit dåligt inatt för Ace har varit lite orolig och sen när han har hållet tyst så har dr varit Selma, katten som hållet mig vaken!
I dag SKA jag köpa en grind så jag kan åtminstone försöka sova i sängen. Ni kanske undrar varför jag sover på soffan förresten, Emil är allergisk mot hund och katt, så dom får inte vara i vårt sovrum, där är de djurfritt!
Så eftersom ketchup sover där uppe på sin plats, skulle han aldrig stanna kvar med Ace nere om inte någon av oss sov nere med. Så därför får vi försöka flytta upp Ace, men inte förrän trappan är fixad så han inte ramlar ned... Så får han ketchup som sällskap med, så kan han känna sig trygg :)

Känns hemskt att inte sova med Emil, vilket vi brukar göra varje jäkla natt, man blir så van!


Hundhus

Våran nya kamrat har fått ett namn! Han ska heta Ace :) allt går jätte bra med han. Han kissar och bajsar ute, kissat inne ett fåtal gånger bara. Jätte duktig!
Idag var vi på våran första promenad, och det gick toppenbra! Han var inte alls som många andra valpar som bara ställde sig och ville ha av kopplet! Duktig lilla bebishund, gick bara ca 500 meter så fick räcka med de eftersom han är valp. Ketchup tyckte de var kul att ha sällskap.

Övat lite på att åka bil idag med, går jätte bra! Han får åka med ketchup i början sen ska han få åka själv så han inte blir van att vara med ketchup hela tiden.
Vi har även övat på att vara själv, vi gick upp och duscha ketchup så fick han vara nere och han sa inte ett ljud :)

Vi sover på soffan med han nu på natten så han ska känna sig trygg de första, första natten sov Emil nere till ett sen bytte vi så sov jag där resten av natten, igår sov Emil nere hela natten till fem sen bytte vi så jag sov här på morgonen. Blir ju inte att man sover så ordentligt på soffan utan mer oroligt typ... Och hunden vaknar och gnyr lite och sen ska ketchup leka mitt i natten och blir inte så bra! Inatt blir de jag som sover på soffan eftersom Emil ska jobba i morgon.

Tror vi har fått en mirakel hund :) allt går toppen, och han kan nästan redan sitt när han ska få sin mat!

Mamma ska passa han när vi åker in till förlossningen så vi var och hälsa på där igår och träffa mammas hundar och barnen! Det gick galant, han är verkligen inte den blyga typen utan väldigt framåt och inte rädd för något i princip!

Idag var sebbe bror här med Astrid och hälsade på Ace, dom stanna ett tag och vi titta på tv och åt massa godis! Karin kom hit och gjorde mat till oss oxå! Vi är latast i världen! Haha !

Nu ska vi titta film och mysa!


RSS 2.0