Ebba på promenad

Ebba har lärt sig gå med vagnen. Nu ska hon bara lära dig svänga med den :)


Första ordet?

Igår när vi skulle på promenad så satte jag Ebba i sin vagn och så skulle jag ta på mig. Då tittade hon på mig och sa mamma jätte tydligt! Både jag och Emil blev helt paffa! Om de bara va något som flög ur henne eller om hon menade de vet jag inte. De för vi se idag om hon upprepar de ;)


Förberedelse till Sälen.

Igår åkte vi till Emils mormor och hade lite julklapps utdelning eftersom vi inte kommer vara hemma över jul så åkte vi dit. Karin följde oxå med.
Ebba fick en gosig stor nalle av sin gammelfarmor och en liten försmak pippitröja av farmor Karin.
Jag och Emil fick lakan. Vi sover bara i lakan från hemtex, dom är så otroligt sköna så de finns inte!!! Och vi fick ett par till från hemtex men ett par special vävda sjukt fina!!! Och jätte Goa! Längtar tills vi får använda dom! Hänger på tork nu så ska ta med dom till Sälen. Efter vi vart där så åkte vi hem till oss och Karin köpte med sig pizza.

Sen kom mamma och mina minsta syskon så skulle vi planera inför Sälen. Planerade matlista och vad som behövdes handlas innan och så. Vi vägde mellan åka på kvällen så barnen sov eller på dagen. Men skulle vi åka på kvällen så skulle inte mamma eller Emil köra för dom suger på att köra i mörkret och jag och sebbe vill inte köra hela vägen själva så de fick bli att vi åker över dagen. Hoppas de går bra! Tar ca 7 timmar upp och vi har räknat med 10 timmar för paus och Ebba kommer nog inte vilja sitta så länge. Så vi stressar inte upp utan stannar ofta och tar de lugnt.

Vi har beställt skidor och snowboard som kommer levereras till stugan. Jag har ju eget men ingen annan. Köpte en hjälm nyss med.
Måste typ valla min bräda innan vi åker eller där för Emil körde på en sten med den när han lånade den i hästhagen när han skulle öva. Haha!

Längtar tills söndag för då åker vi :)
På lördagen ska djur lämnas och sen på julmiddag hos pappa och öppna julklappar :)


Flytten närmar sig :)

Snart är de dags att flytta. I februari i och för sig men ändå. Helt plötsligt är vi där och de är dags att flytta.

Grannarna Ronald och Evelina ska ta våran lägenhet så ebbas rum slipper förstöras. Vi son lagt ner så mycke tid på de. Lilla Isabelle ska få bo där :)

Vi ska köpa lite nya möbler och vissa saker ska säljas. Vet inte hyr vi ska göra med Ebba än. Men de får vi se. Om hon ska bo på övervåningen själv och vi under henne eller om vi bor på övervåningen oxå till en början. Känns dumt och lämna henne där uppe själv och jag vet att jag inte kommer kunna slappna av om hon sover på en annan våning.

Ska så smått börja packa. Fixat lite lådor men lär behövas flera..

Måste sätta upp staket på tomten så ketchup kan springa runt som han vill. Så han gör nu. Vill inte behöva gå ut med han på morgonen. Då är de så Mycket annat som ska göras. Haha.

Vi Ska även isolera uterummet så de blir tv rum och glasa in altanen på baksidan och sätta in en badtunna på ett stort altandäck som ska gå runt huset. Mycket på g som ska fixas. Men de är skönt att de inte är ett måste att vi aka börja renovera. Allt är ju redan nyrenoverat så bara flytta in till en början. :)

Snart åker vi till Sälen en vecka med. :) ska bli jättekul. Undra om Ebba tycker de ska bli kul att sitta i bilen så länge med. Hmm. Någon som har tips när man åker långt med barn? :)


RSS 2.0