Kladdkaka med Daimgrädde
Ingredienser:
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt
Daimgrädde:
2,5 dl vispgrädde ( Jag tycker de blir bäst resultat med Mildas 20% Grädde. )
2 msk kakao
2 msk florsocker
2st Daim, dubbelförpackningar
Så här gör du kakan:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält smöret i en kastrull
- Vispa ägg och socker tills det blir poröst
- Blanda samman med resten av ingredienserna,
!obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr!
- Häll ner smeten i en brödad form
- Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.
Så här gör du Daimgrädden:
- Finhacka Daimen
- Vispa grädden, inte för löst, den ska ha en hård koncistens
- Häll i Daimen, Florsocker och Kakaon i Grädden. Du kan spara lite Daim till dekorering om du vill.
- Låt kakan svalna och lägg på daimgrädden.
-Låt kakan stå i kylen över natten så gör den gärna dagen innan den ska ätas. Då har Daimen smällt in i Grädden och är supergod!
Kläm den får ja nog prova en dag